Stilul nostru de viață influențează foarte mult sistemul imunitar, de care depinde supraviețuirea noastră pe această planetă.
Conform unor studii desfășurate de către o serie de organizații și instituții la nivelul țării noastre, a rezultat un grad foarte de redus de informare a populației asupra riscurilor la care se expune prin abordarea unui mod de viață nesănatos.
Conform unor studii desfășurate de către o serie de organizații și instituții la nivelul țării noastre, a rezultat un grad foarte de redus de informare a populației asupra riscurilor la care se expune prin abordarea unui mod de viață nesănatos.
Iată o serie de cifre care ne dezvăluie realitatea privind sănătatea populației:
-în privința consumului de alcool, românii beau mai mult decat ceilalți europeni, potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, în România, media anuală a consumului de alcool este de 15,3 litri pe cap de locuitor, în timp ce în Uniunea Europeană este de doar 12,2 litri.
- Cu peste patru milioane de adulţi obezi şi 50% din populaţie peste greutatea normală - potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie „C.I. Parhon", România a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa
- conform studiului desfășurat de către compania Exact, 62% dintre cei intervievați consideră că în general au o alimentație sanatoasă,deși în ultima săptămână au consumat cartofi prajiți, bomboane, ciocolată, salam/ parizer/cârnați sucuri carbogazoase sau margarină
- Rezultatele primului Eurobarometru – 2010 - asupra sănătății dentare îi clasează pe români pe ultimul loc în ceea ce privește preocuparea pentru sănătatea dentară
- Conform aceluiași Eurobarometru – 2010 – România se află la finalul listei statelor din U.E. când vine vorba de practicarea sportului , sub noi fiind doar Ungaria, Grecia și Bulgaria
- conform raportului Comisiei Europene referitor la anul 2009, România avea cea mai redusă speranță de viață în privință femeilor (77,4 ani) – media la nivelul U.E. fiind de 82,4 ani, iar speranța medie de viață a barbaților era de 69,8 ani, mult sub nivelul mediu al U.E. de 76,4 ani.
Așadar cum putem schimba acest ritm alarmant de degradare a sănătății populației României? Doar printr-o corectă pregătire și informare a acestora, prin oferirea unor variante viabile vieții. Toate acestea le vom afla împreună la evenimentul Alege să trăiești sănătos! ce va avea loc la Iași pe perioada 15-17 aprilie 2011.
Mai multe detalii zilele următoare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu